Pagina's

maandag 18 mei 2020

Mondkapjes en nieuw leven








Voor familie en vrienden heb ik mondkapjes (voor openbaar vervoer, winkelen) gemaakt. Je hebt voor de buitenkant maar een klein lapje nodig, voor de binnenkant een effen katoen. Er kan een tissue tussen de twee lagen gelegd worden. Ik denk dat ik nog een paar maak, gemakkelijk en ziet er tenminste vrolijk uit...

 


de sering naast het tuinhek begint te bloeien en het hele huis ruikt ernaar...is niet voor iedereen fijn, maar ik geniet ervan!




de moestuin houdt mijn wederhelft druk bezig...




deze keer drie soorten tuinieren: volle grond, onder glas en permacultuur...




helaas hebben we een keer vergeten de planten ´s nachts af te dekken...een deel bevroren en van een deel is heerlijk gegeten door slakken? reeën? hazen?...tsja....daarna vergeet je niet weer de planten te beschermen!







op weg naar de moestuin loop ik langs deze boom...






met een prachtig gat erin, waar veel gekwetter uit komt! Een nest jonge spechten! Vader en moeder vliegen af en aan...




soms loopt het met een broedsel helaas niet goed af... een nest bijna vliegvlugge merels - afgelopen nacht uitgehaald -  waarschijnlijk door een marter aan de geluiden te horen...brr...zo triest...




deze jongen was het in ieder geval niet, hij lag heerlijk te slapen toen het gebeurde...Mouse is aan het wennen om zonder zijn mede-poezen-bewoonster te leven en dat terwijl ze absoluut geen vriendjes waren!
Hij is nadat Guusje was overleden wat ziek geworden, maar dankzij de dierenarts en medicijnen heeft hij er weer zin in, onze lieve schuwe oude Mouse!






Fijne dag!

1 opmerking:

  1. Zo gezellig om weer te lezen over het wel en wee uit jou leven!!
    Ik wens je een mooie en fijne dag en groetjes vanuit de randstad.
    10eke

    BeantwoordenVerwijderen