Pagina's

donderdag 22 januari 2015

Le sampler du mardi...deze stoffen lagen al jaren in de kast.....zo moeilijk om er de schaar in te zetten....ik denk dat veel quiltsters dit herkennen!

Toen zag ik het gratis patroon op de site van Quiltmania: een sampler...en een sampler heb ik nog nooit gemaakt, dé gelegenheid om een sampler te maken en eindelijk de stoffen te gebruiken.
Het geheel miste naar mijn idee nog een beetje een pittig stofje, dus de bruine stippenstof erbij gezocht, maar de stippen waren wel héél erg wit.
Teiltje gepakt, theezakjes erin, heet water erop en nu past de stof perfect!

'Chain sewing' .....snijden....
en je hebt een stapeltje blokjes...
 en dan nog even simpel aan elkaar naaien...haha...beginnersfout (of gewoon te laat op de avond....)! De blokken zitten verkeerd om......
Lang leve het tornmesje!

En nu wachten op a.s. dinsdag, dan komt het volgende blok....

4 opmerkingen:

 1. Ja,die schaar erin... dat is herkenbaar. Maar ja, de stoffen heb je niet om te laten liggen en soms moet je even doorzetten!
  Ik heb die sampler ook gezien, leuk dat je hem gaat maken...
  De bruine stippelstof zorgt wel voor accenten!

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, ik ken ook mensen die stoffen bij kopen, omdat ze niet in de andere mooie stoffen durven te knippen. Gelukkig heb ik hier geen last van. Het zijn inderdaad hele mooie stofjes. Fijn weekend en groetjes van Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig, die stippeltjesstof er bij!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een énige stippenstof! Ik zou er nóóit op gekomen zijn, maar het past er erg mooi bij! Succes met je project! Lfs, gr en goed weekend!

  BeantwoordenVerwijderen