Pagina's

dinsdag 26 februari 2013

Angsthaas......haan.....

Leven op het platteland heeft ook zo z´n nare kanten.....Zo heb je 8 kippen en twee hanen en zo heb je nog maar 4 kippen en één haan...

Dit alles ´dankzij´ deze mooie vogel 

Een hongerige havik heeft ons kippenbestand gehalveerd en de oude haan heeft door de kou en stress de winter niet overleefd.
De laatste aanval heeft de havik zelf ook bijna niet overleefd, hij zat ´gevangen´ in de kippenren en was zo uitgeput dat hij bijna het loodje legde.....Tsja...en wat doe je dan, je bevrijdt de vogel en laat hem toch maar weer vliegen......

Ik werd gewaarschuwd door de haan, hij sloeg luidkeels alarm, maar sindsdien......zit mijnheer ín zijn hok en wil er niet meer uit!

De dames klimmen over hem heen naar buiten......

en doen zich tegoed aan de lunch.......

Ach....het zal even duren, maar ook deze angsthaasn zal kalmeren en zijn dames gaan beschermen. En in de tussentijd is de ren extra verstevigd en loop ik ´wacht´!

O ja....en binnen wordt de nieuwe hartenquilt ´ingelegen´ door onze stoere Mouse

  
Fijne dag!

2 opmerkingen:

 1. Hallo Francisca,

  Ja, het leven op het platte land heeft zeker ook nare kanten, erg jammer dat je kipjes en haan nu weg zijn!
  Vanuit mijn opkamertje kijk ik weer in de wei bij de buren, die hebben daar ook een kippenhok staan en de deur staat altijd op een kier.
  Een maand geleden zat daar een buizerd te plukken aan een kip, dus ik dacht die heeft die kip gevangen, maar bij nader inzien was Reintje de Vos langs geweest en had maar liefst 3 kippen de kop af gebeten!
  Een dag later liep Rein hier weer te struinen met een vriend of vriendin,(ze waren met z'n tweeën) maar we hebben ze toen weg gejaagt!!!

  Fijne dag nog Betsie!


  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dist was toch niet de 1e keer hé?
  Wat weer sneu en een onrust voor de kippen en voor jullie, jij maar wachtlopen!

  BeantwoordenVerwijderen