Pagina's

maandag 28 januari 2013

Een UFO af!

In 1998 gingen we op vakantie/familiebezoek naar West Canada en Noord-West Amerika, het werd het ´startschot´ voor mijn quilt´verslaving´!

4 jaar later konden we een tweede reis maken en deze keer ging een lege koffer mee voor alle leuke lapjes, die daar - toen nog - spotgoedkoop waren. Naast de lege koffer ging ook een landkaart mee vol rode stippen.....die stippen waren quiltshops!

Ook de thrift stores kon ik moeilijk voorbijlopen.....en in zo´n kringloopwinkel zag ik een onafgemaakte quilttop voor 1 dollar.....die moest uiteraard mee.
Het is een top geheel gemaakt met de machine en de applicaties zijn geplakt met een stevig soort plakvlieseline, beter gezegd de applicaties lijken wel plankjes ;-)
Thuis heb ik de top gedubbeld met dikke vlies (in die tijd wist ik nog niets van Hobbs.....) en vervolgens verdween de quilt op de stapel quilts, die ooit nog eens gequilt moet worden.......

10 jaar op die stapel is wel genoeg dacht ik......dus consequent iedere vrije avond de quilt in het quiltraam en doorwerken......een leuke detective op tv is daarbij een geweldige hulp!
De WK Sprint op de schaats heeft het laatste stukje begeleid en de quilt is eindelijk klaar!

Het is misschien niet de meest spectaculaire en fraaie quilt, maar het herinnert ons aan de geweldig mooie natuur in Washington State en op Vancouver Island en de fantastische tijd die we daar gehad hebben. Alle afgebeelde dieren zagen we in de natuur.4 opmerkingen:

 1. Het is een prachtige quilt geworden, met een hele fijne herinnering!!!

  Groetjes van Betsie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Soms is de herinnering of je gevoel erbij toch ook het belangrijkste!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat hij nu dan toch af is. Heerlijk, lijkt me dat. Ik zag hem al wel in je quiltraam zitten. Ik hoop hem gauw in het echt te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je bent wel een echte doorzetter Francisca!
  Toch dat quilt af gemaakt, heel goed van jou!

  BeantwoordenVerwijderen