Pagina's

zondag 25 november 2012

Uit de kist......

De storm raast rond het huis, de houtkachel brandt en daarbij past een quilt-hand-werk. Nu liggen hier in huis plenty van die quilt-hand-werkjes te wachten om opgepakt te worden....de keus viel deze keer op de blokken van Sylvia´s Bridal Sampler.Sylvia´s Bridal Sampler is een quilt bestaande uit 140 blokken. De quilt wordt beschreven in de roman ´The Master Quilter´ van Jennifer Chiaverini en wordt daarin gemaakt ter gelegenheid van een bruiloft. De blokken verschenen een aantal jaren geleden gratis (niet meer beschikbaar) op de site van Jennifer Chiaverini (www.elmcreek.net), later werd het boek met patronen uitgebracht.

Voor deze quilt gebruik ik restlapjes, gekregen kleine lapjes en demo-lapjes uit de quiltwinkel, het liefst rozen- en bloemenprintjes en dan in alle kleuren BEHALVE blauw......
De patronen heb ik ooit geprint, in zichtmappen in 2 multo´s gedaan en met de lapjes en alle andere bijbehoren wonen ze gezellig in een grote houten kist.
Inmiddels heb ik ca. 75 blokken af....dus over de helft! Ik maak de blokken in willekeurige volgorde, omdat ik ze met de hand maak maar ook wel eens met de machine.
Vandaag maak ik blok J-3 Farmer´s daughter
fijne zondag!

4 opmerkingen:

 1. Dat wordt weer een mooie aanwinst.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het ziet er heel gezellig uit, is het blokje goed gelukt?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. 6 blokken verder!! Het 7e blok dat ik pakte is helaas één met ronde naden....moeilijk!

   Verwijderen